Bygga nytt hus i byggsats

Våra hus och villor levererar vi med ett blocksystem som vi kallar villablock. Byggsatserna levereras med en hög isolerings- och prefabriceringsgrad samt fri placering av fönster. Läs mer om villablocken nedan!

Enkelt och prisvärt!

Hos oss är du inte låst vid fasta modeller, vi jobbar istället med standardiserade konstruktioner och tillval – detta medför att vi kan erbjuda både prisvärdhet och flexibilitet. Vi arbetar främst med byggsatser till rektangulära 1- och 1,5-planshus. Den typen av hus passar utmärkt för vårt standardiserade arbetssätt och gör att vi känner oss trygga med att varje levererad byggsats blir en positiv upplevelse – både för oss själva och dig som kund! Drömmer du om 2-planshus eller någon variant av vinkelhus så kan vi självklart kika även på det.

Visa alla exempel

Vad är ett hus?

Definitionen på ett hus är ett friliggande bostadshus som är avsett för ett hushåll med tillhörande tomt.

Hur mycket kostar det att bygga ett hus?

Hos Lundqvist bestämmer du själv hur ditt hus ska se ut och därför också hur mycket det ska kosta. Bygger du ett hus med många vinklar så kostar det mer än ett enklare rektangulärformat hus som naturligtvis kommer att kosta mindre. För att du ska kunna budgetera och beräkna hur mycket ditt hus kommer att kosta, kan du kika på våra husexempel på hemsidan. Du kan även skicka in ritningar och bilder till våra hussäljare som gladeligen hjälper dig vidare med ditt husbygge.

Vad är skillnaden på ett bostadshus och fritidshus?

Den stora skillnaden mellan ett bostadshus och fritidshus hos oss på Lundqvist är egentligen byggsystemen, men den allmänna definitionen är att ett fritidshus är ett hus som är tänkt att användas tillfälligt, under kortare perioder. Medan ett bostadshus istället är ett hus som är tänkt som permanent bostad.

 

I grova drag kan man säga att med våra villablock får ni en byggsats till husets yttre skal. Väggarna levereras i sektioner upp till ca 8m långa. Ytterpanel, spik-/luftläkt, vindduk, liggande 45×45 och isolering, stående 45×195 och isolering, ångspärr samt liggande 45×45 för installationsskikt sitter monterat och klart från fabriken. I största möjliga mån monterar vi även fönster färdigt i väggen med bleck och foder. Våra villablock levereras således i ett mer färdigt utförande vilket medför färre monteringsmoment på byggarbetsplatsen.

Våra småblock avser väggblock som är 1.2m breda. Dessa levereras med ytterpanel och monterad vindduk. Du kan välja mellan en regelstomme på 145mm eller 195mm beroende på hur mycket isolering du vill rymma. Isolering och fönster levereras löst och monteras på byggarbetsplatsen. Våra småblock levereras alltså i fler delar och det krävs fler monteringsmoment av dig eller snickare.

I våra byggsatser ingår varken el, VVS eller slutskikt.

Läs mer om våra byggsystem

Vilka bygger mitt hus?

På Lundqvist säljer vi normalt inte nyckelfärdiga hus. Vi riktar oss primärt till dig som vill bygga ditt hus själv, eller vill ha hjälp en bit på vägen, ”färdigt utvändigt”. Självklart kan du anlita en byggfirma som sätter ihop huset åt dig och gör alla jobb såsom att dra el, vatten och sätter upp dina innerväggar. Vill du ha hjälp så erbjuder vi tjänsten Lundqvist Montage. OBS! I vissa lokala regioner erbjuder vi nyckelfärdiga lösningar, om du vill vet mer om det får du gärna slå oss en signal alternativt skicka ett mejl.

Hyra köpa eller bygga en hus?

Funderar du på att hyra ett hus eller har du suttit och bläddrat bland husen på Hemnet? På Lundqvist tycker vi ju att du inte ska behöva nöja dig med att bo i någon annans hus eller behöva göra avkall för att ditt drömhus inte finns på marknaden. Därför erbjuder vi dig möjligheten att bygga ditt drömhus från grunden till ett pris som på sikt konkurrerar väl med att hyra ett hus varje sommar. För oss är det därför ett enkelt svar på den frågan. Köp en tomt och bygg ditt eget drömhus så att du både kan vara nöjd med att ha skapat något bestående och får en plats att återkomma till när du själv vill.

Vad behöver jag veta innan jag bygger ett hus?

Innan du bygger ett hus finns det flera viktiga saker du bör känna till för att säkerställa en smidig process och slutresultat som motsvarar dina förväntningar:

  1. Budget och Finansiering: Fastställ en realistisk budget som inkluderar byggkostnader, markköp, design, tillstånd, och en buffert för oväntade utgifter. Undersök finansieringsalternativ som bygglån.
  2. Mark och Plats: Välj en lämplig tomt med tanke på markförhållanden, tillgängliga tjänster (som vatten och el), tillgång till vägar, och omgivande miljö.
  3. Bygglov och Regler: Ta reda på vilka byggnormer och regler som gäller i ditt område. Ansök om nödvändiga tillstånd och godkännanden innan byggstart.
  4. Design och Arkitektur: Innan du kontaktar Lundqvist kan det vara bra om du har hunnit fundera lite kring hur du vill att ditt hus ska se ut, vilka funktioner du behöver (antal rum, badrum, kök etc). Sen hjälper vi dig vidare med planritningar som uppfyller dina behov och önskemål, samtidigt som de följer lokala byggnormer.
  5. Val av Byggentreprenör: Via Lundqvist väljer du själv om du endast vill köpa byggsatsen eller om du även vill att vi hjälper till med entreprenaden. Oavsett är det viktigt att säkerställa att du har med en seriös aktör att göra som har en god ekonomi.
  6. Byggmaterial: Välj material som inte bara passar din budget och stil, men som också är hållbara och lämpliga för ditt klimat.
"Jag rekommenderar att beställa så mycket som möjligt till bygget genom Lundqvists. Exakta leveranser på den tidpunkter som passar byggtakten. Lundqvist har levererat allt byggmaterial förutom betongen och gipsskivorna till mitt garage. Jag vill verkligen rekommendera Lundqvist trävaru AB, ett familjärt företag med stor omsorg om varje kund."
Mattias Johansson
"Garagebygget har gått bra och jag är väldigt nöjd med byggsatsen. Det var mycket fint virke. Jag rekommenderar Er gärna."
Lars-Anders W.
"Helnöjd med restultatet och anvisningen var mycket bra, den var lätt att förstå och lätt att montera garaget."
Ellert N.
"Vi kan varmt rekomendera er till andra som har samma kunskaper som oss (alltså inga alls)."
Anders och Marie
"Bygget gick snabbt och resultatet blev mycket bra - vi är nöjda med byggsatsen och monteringsanvisningarna."
Anders och Lisette
"Garaget vart riktigt bra =) Vi har rekommenderat flertalet av våra vänner att slå till på denna eleganta lösning."
Kent M.
"Bygget har gått otroligt smidigt och er service är outstanding!"
Markus W.
"Jag rekommenderar er ofta, villigt och gärna."
Roland H.
"Lättmonterat med bra virkeskvalitet!"
Lars M.
"Vi är otroligt nöjda på alla sätt med byggsatsen! Det skall bli en ren och skär fröjd att sätta igång och använda huset."
Mattias, Camilla och Gabriel
"Jag vill tacka för det goda samarbetet ni gav under byggtiden, och om de blir så att jag ska bygga mer framöver så kommer jag att kontakta er för fortsatt samarbete."
Urban Ö.
"Vi är mycket nöjda både med leverans, instruktion och det färdiga resultatet."
Mathias W.
"Vi är mycket nöjda med garaget och att montera var enkelt och lättförtåligt."
Greger och Yvonne W.

BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!